یادداشت مدیر مسئول نوا – شماره یک

بسم الله الرحمن الرحیم

به پیشنهاد دوستان نوا، بنا شده چند وقت یک بار، حالا هر هفته یا دو هفته یک بار لااقل، کمی از نوا بنویسم. از گذشته، حال و آیندۀ پلتفرم نوا. اینکه از کجا شروع کردیم؟ برای رسیدن به اینجایی که هستیم چه مسیری را طی کرده‌ایم؟ الان داریم چکار می‌کنیم و مسیرمان کدام طرفی‌ست؟ اصلا دغدغه و هدفمان چیست و از این جنس حرفها.

نوا از کجا شروع شد؟

عاشق هیئت بودم و خورۀ کامپیوتر. سال هزار و سیصد و هفتاد و پنج. پانزده شانزده سال داشتم و وظیفۀ نوشتن اعلامیۀ هیئت هفتگی‌مان به عهدۀ من بود. با ماژیک روی کاغذ چند تا می نوشتم و دم در مساجد محل می‌چسباندم. تازه ویندوز 95 آمده بود و می‌شد با وُرد برای هیئت اعلامیه زد. شروع کردم. کم کم فتوشاپ هم یاد گرفتم. کنار درس، کار را هم شروع کرده بودم. طراحی برای چاپ و ….

بابا بزرگ نوا

مسیر و آیندۀ شغلی‌ام صدقه سر کار برای امام حسین علیه السلام پیدا شد. کنار کار و گرافیک، افتادم توی تولید مالتی مدیا یا نرم افزار چند رسانه‌ای. حالا حدوداً سال هشتاد است. اولین نرم افزار را برای محرم حاج سعید حدادیان ساختم. اینجوری بود که سی دی را که داخل کامپیوتر می گذاشتی یک محیط گرافیکی می‌آمد که روزهای دهه محرم را نشان می‌داد. روی هر کدام که کلیک می‌کردی مداحی همان روز پخش می‌شد. یعنی نیازی به پخش کنندۀ صوت جانبی نبود.

این شد اولین نرم‌افزار چندرسانه‌ای زندگی‌ام، بابا بزرگ اپلیکیشن “نوا”

بابای نوا

مالتی مدیا را جدی پیگیری کردم و مؤسسه شخصی خودم را راه انداختم. حالا سال هشتاد و شش است و اسم مؤسسۀ ما مؤسسۀ فرهنگی آسمانه. قصۀ آسمانه طول و تفسیر زیاد دارد اما آنچه به این نوشته مربوط است، اینکه کنار کارهای فرهنگی آسمانه شروع کردیم به تولید نرم افزار چندرسانه‌ای نوای هیئت. شیوۀ کار اینطوری بود که کل محتوای محرم سال قبل حاج محمود کریمی را برش می زدیم. متن‌های مداحی را هم پیاده‌سازی و ویراستاری می‌کردیم و در یک محیط گرافیکی شکیل به مخاطب ارائه می‌دادیم. و این کار را برای حدود 10 نفر از مداحان شاخص کشور انجام می‌دادیم و با کف قیمت یا رایگان بین مداحان اهلبیت علیهم السلام توزیع می‌کردیم. کار بسیار سختی از نظر محتوایی بود که درآمد خاصی هم برای تیم 20 نفرۀ آسمانه نداشت. اما دوست داشتیم توی محتوای هیئت نقشی داشته باشیم و خدمتی به ذاکران اهلبیت علیهم السلام کرده باشیم. اینطوری بود که از سال 88 تا سال 92، حدود هفتاد نرم افزار چندرسانه‌ای نوای هیئت تولید کردیم.

  

نوای هیئت، نسخۀ موبایلی

کم کم اقبال مردم به CD و DVD کم شد، چرا که موبایلهای هوشمند داشتند فراگیر می‌شدند. ما هم رفتیم سراغ تولید اپلیکیشن تلفن همراه. کار پر هزینه‌ای که دنیای متفاوتی بود. چند نوبت نرم افزار نوای هیئت را طراحی و باز طراحی کردیم. به دلیل سختی پشتیبانی از مخاطبان به خصوص در ایام محرم و هزینۀ بالای پیاده سازی محتوا و برنامه‌نویسی، حرکت مان بسیار کند بود. تا سال 1400 که روند رشد نوا به طور کلی عوض شد.

اپلیکیشن نوای هیئت سال ۹۳

اپلیکیشن نوای هیئت سال 96

اپلیکیشن نوای هیئت سال 96

نوای هیئت ، شد نوا

از سال 1400 عملاً همۀ مشغولیت‌های کاری دیگرم را کنار گذاشتم و چسبیدم به نوا. به عنوان پلتفرم پیش‌رو در زمینۀ صوت و ویدئوی مذهبی در داخل کشور. اسم نوای هیئت را هم اصطلاحاً Rebrand کردیم و به نوا تغییر دادیم. اینکه توانستم روی نوا متمرکز شوم دو علت اصلی و اساسی داشت. اول، دغدغه‌ و انگیزۀ چند ساله برای اثرگذاری در فضای هیئات کشور. دوم، پشتیبانی و حمایت زیرساختی و مالی سازمان فضای مجازی سراج از نوا بود. هر آنچه از رشد و پیشرفت نوا توی این چند سال می‌بینید، نتیجۀ اعتماد و حمایت بی‌وقفۀ برادر بزرگوارم آقای منصور امینی، مسئول سازمان فضای مجازی سراج است.

به لطف امام حسین علیه السلام، نگاه امام زمان عجل الله تعالی فرجه و تلاش بی‌وقفۀ یک تیم حدود 20 نفره که عمدتاً جوانان متخصص و هیئتی هستند، توفیقات زیادی در این چند سال داشته‌ایم.

بیش از 2 میلیون نصب منحصر به فرد در مجموع استورها و کانالهای توزیع نوا، بیش از 2.5 میلیون بازدید از موتور جستجوی گوگل تنها از ابتدای محرم امسال تا حالا. بیش از 100 هزار محتوای صوتی و ویدئویی مداحی، سخنرانی و قرآن، و رضایت کاربران با بیش از 4.6 از 5 امتیاز در استورهای اپلیکیشن بخشی از این توفیقات است که خدا را شکر می‌کنیم.

اینکه حدود 24 سال داستان نوا را توی چند صفحه توضیح بدهم، کار آسانی نبود. خیلی قصه و غصه این وسط هست که شاید روزی بنویسم و شاید هم نه. اما چیزی که مهم است این است که داستان نوا ادامه دارد. امید قلبی و عمیقم این است که این نوکری به چشم خود امام حسین علیه السلام بیاید. به چشم پسر مهدی ارواحنا فداه بیاید.

مهدی عباسی            

مدیر مسئول اپلیکیشن نوا

۲۲ تیرماه ۱۴۰۴          

۱۷ محرم الحرام ۱۴۴۷     

برای این نوشته برچسبی وجود ندارد !

نظرات کاربران

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *